Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola aprova per unanimitat una moció que reclama a Correus que garanteixi un bon servei

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, en sessió celebrada aquest dilluns al vespre, va aprovar una moció que reclama a l’empresa pública Correus el compliment de les seves obligacions durant els mesos d’estiu.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va indicar que les deficiències que patia el municipi en el servei de repartiment de cartes s’incrementaven durant l’estiu, en una problemàtica que també afectava a molts municipis de la comarca. Tort assenyalava que la situació ja s’havia denunciat en el Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès i ara s’estaven estudiant gestions conjuntes entre els ajuntaments afectats, la primera de les quals era l’aprovació de mocions en els plens municipals.

El ple també va comportar, amb el vot favorable de tots els grups, l’aprovació de convenis d’adhesió a la xarxa d’arxius municipals de la Diputació i a la xarxa local de consum, que actualitzen els acords amb l’ens provincials per prestar aquests serveis a Olèrdola. Durant el ple també es van procedir a introduir dues lleus modificacions formals en convenis urbanístics que s’incorporen a la documentació de l’aprovació provisional del POUM.

Durant el torn de precs i preguntes, el portaveu del grup municipal de CiU, Pere Bertran, va fer lliurament d’un document sobre el porta a porta que serveix de base per a una recollida de signatures que, segons va dir, es va iniciar fa uns dies a Moja contra el nou sistema de recollida de brossa.

 

Bertran va lliurar el document perquè constés en acta i no el va acompanyar de cap signatura. El portaveu de CiU va valorar que la nova recollida havia estat una “imposició”, va reclamar un estudi de costos i va proposar que s’implantés el model de contenidors marrons al carrer. La regidora de Medi Natural, Teresa Rovirosa, va replicar que tothom tenia dreta a manifestar la seva opinió, però va recordar que les xifres de recollida, amb un 87% de brossa recuperada, demostraven que l’opció pel medi ambient que suposa el porta a porta havia comptat amb la col·laboració de la majoria de veïns.

CiU, d’altra banda, també va demanar que s’invalidessin els resultats de la darrera assemblea de propietaris de Daltmar perquè, al seu entendre, s’havien demostrat irregularitats. L’alcalde va indicar que l’Ajuntament actuaria d’acord amb la recomanació que realitzessin els serveis jurídics municipals, tal i com ja es va fer en l’anterior assemblea de la urbanització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: