Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

No es farà la ballada conjunta del dia 29

Aquest any no es farà la ballada conjunta del dia 29. Tant els balls, els falcons i les colles castelleres com el servei de cultura han arribat a l’acord d’eliminar la ballada conjunta i fer l’entrada a plaça com abans.

Ahir tenia lloc a la sala d’actes de l’Escorxador la signatura de contractes d’actuació per a la festa major 2006. El regidor de Cultura Joan Ríos, la tècnica del cicle festiu Sílvia Amigó i els cinc administradors van explicar abans de l’acte algunes novetats respecte l’evolució de les cercaviles i processons d’aquest any. Concretament, s’ha repensat la ballada conjunta que s’havia fet els dos darrers anys el dia 29. Enguany, els balls entraran en cercavila a la plaça de la vila, ballaran un ball allà i sortiran de la plaça en cercavila pel carrer Indústria. Només entraran i ballaran junts el Drac i els Diables. El regidor de Cultura explicava que el motiu d’aquest canvi és que amb la ballada conjunta no es podien veure bé els balls. Després d’informar d’aquest canvi, va tenir lloc la signatura dels contractes per part del regidor i representants de cada ball, de les colles castelleres i els Falcons. Aquest contracte és el lligam oficial entre els balls i el Servei de Cultura que obliga a les dues parts a acomplir la seva tasca durant la festa major. D’altra banda, enguany també hi haurà una comissió de seguiment formada per sis voluntaris i voluntàries que controlarà les cercaviles i processons. D’aquesta manera es vol aconseguir agilitar el desenvolupament del recorregut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: