Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona ja té pla d’accessibilitat

El passat 27 de juliol, en plena preparació de la Festa Major, l’ajuntament de Mediona va rebre el pla d’accessibilitat. Un document que ha estat finançat per la Diputació de Barcelona i ha estat redactat per l’Estudi d’arquitectura Xavier Garcia-Milà i Lloveras amb la col·laboració de l’arquitecte Jordi Vergès.

Es tracta d’un estudi molt complert de tot el municipi, carrer a carrer i tots els locals públics per analitzar la realitat actual i detectar les mancances reals des del punt de vista de l’accessibilitat per a persones amb mancances de mobilitat i visió. La realitat d’un municipi petit com Mediona està plena de mancances i necessitats d’adaptació ja que l’accessibilitat mai ha estat una preocupació primordial en els governants. Segons un comunicat de l’alcalde, Servand Cases, el pressupost total necessari per arranjar les mancances és inassolible per al consistori, per això es mira el pla com un document positiu perquè ofereix una diagnosi, sobre els problemes reals. També permet disposar de les solucions dibuixades, planificades i valorades, s’ha elaborat una ordenança o manual de bones pràctiques que es convertirà en la orientació de totes les obres. El Pla permet també planificar futures actuacions d’una manera correcta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: