Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb els vots d’Alternativa per Olèrdola i ERC, Olèrdola ha acordat l’aprovació inicial del POUM

En un ple extraordinari celebratla setmana passada, l’Ajuntament d’Olèrdola ha acordat l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola i ERC, l’abstenció del PSC i els vots en contra de CiU i PP.

Es portaven més de 5 anys treballant i debatent el planejament del municipi, incloent un treball intens de participació ciutadana i de contactes amb particulars i entitats. L’alcalde, Josep Tort, informava que més del 70% de les 86 al·legacions presentades a l’aprovació inicial al POUM havien estat acceptades total o parcialment. Segons resumia Tort, algunes de les més destacades que s’havien recollit fan referència a la supressió del Polígon d’Actuació Urbanística que es preveia per obrir el carrer Sant Antoni de Moja. També es passa a suprimir l’actuació prevista per donar continuïtat al carrer Generalitat. En l’aprovació provisional també es confirma la qualificació com a sòl urbà de Can Torres i Viladellops. Gràcies a les gestions posteriors a l’aprovació inicial, a Sant Miquel s’estableixen les condicions perquè, una vegada aprovat el planejament, es pugui realitzar una permuta de terrenys que faria que l’Ajuntament disposés del sòl on s’instal·la el sistema de depuració d’aigües.

Una de les mesures més importants que s’acorden ara amb l’aprovació provisional del POUM és la modificació dels plànols de suspensió de llicències, que afecta principalment a les urbanitzacions.

 

L’alcalde també va destacar que la finca municipal de Muntanyeta passa a ser qualificada com a sòl agroforestal per tal de garantir la seva protecció i facilitar el desenvolupament d’un Pla Especial, la redacció del qual comptarà amb el suport de la Diputació.

El regidor del PP, Jordi Alonso, va manifestar que la solució plantejada a Viladellops no satisfeia al propietari i, tot i admetre que la mesura estava condicionada per la llei, valorava que la suspensió de llicències “frenava el creixement de Daltmar”. Alonso no va trobar correcte que, després de sis anys de debat, l’aprovació provisional del POUM es fes “a corre cuita” i en ple mes d’agost.

El regidor del PSC, Joan Bertran , va recordar que havien votat a favor en l’aprovació inicial però que ara s’abstenien perquè entenien que no havien tingut prou temps per valorar les respostes a les al·legacions.

El portaveu del grup municipal de CiU, Pere Bertran, valorava que el pla tenia en un 80 % com a base el treball fet en l’anterior legislatura però “no resolia problemes endèmics com els que hi ha a Moja en vialitat i clavegueram” Ciu entenia que el pla aprovat no dóna una visió del municipi a 15 o 20 anys vista i considerava que la participació havia estat escassa. Pere Bertran també va fer notar que el pla s’aprovava sense comptar amb el vot favorable de cinc regidors “que representen la majoria del municipi”.

La regidora d’ERC, Lydia Girona, entenia que s’havia fet la feia que calia fer, exposant la informació a tots els nuclis i facilitant la documentació a tothom que l’havia sol·licitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: