Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

4 escoles de l’Alt Penedès participen en el Projecte d’Autonomia de Centres per al curs 2006-2007

En concret es tracta de l’escola Cristòfor Mestre de Vilafranca, l’Antoni Grau Minguell de Sant Quintí de Mediona i Mossèn Jacint Verdaguer i IES Sant Sadurní de la capital del cava.

Un total de 139 escoles i instituts participaran el curs 2006-2007 en aquesta iniciativa que pretén reduir el fracàs escolar. El Departament d’Educació i Universitats preveu incrementar en 65 el nombre de centres participants al Projecte d’Autonomia de Centres per aquest proper curs. El PAC és una estratègia que el Departament d’Educació i Universitats va posar en marxa el curs 2005-2006 per millorar la qualitat del servei educatiu que presten les escoles públiques, amb l’objectiu de reduir el fracàs escolar, millorar el rendiment general de l’alumnat i afavorir la cohesió social. L’autonomia de centres es recollia en el Pacte Nacional per a l’Educació com a estratègia per millorar la qualitat del servei educatiu. El Departament d’Educació i Universitats invertirà 23,3 milions d’euros en quatre anys en el Projecte. L’experiència comporta per als centres participants una assumpció de responsabilitats més amplia i el desenvolupament de l’autonomia organitzativa, pedagògica i de gestió de recursos. Aquests centres poden disposar a partir del seu projecte de nous marges en la presa de decisions perquè puguin, des d’un model organitzatiu propi, fixar i gestionar els objectius singulars del centre educatiu, la forma d’assolir-los i els recursos adients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: