Dilluns, 13 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès es pot convertir en una referència enoturística internacional

La situació geogràfica del Penedès, la proximitat amb Barcelona i la costa i l’ existència de 3 cellers molt importants com Codorniu, Torres i Freixenet són els principals punts forts de les rutes del vi i del cava de l’ Alt Penedès. Els punts febles són que el producte enoturístic està poc adaptat a les necessitats del consumidor, un baix nivell turístic en general, la insuficient sensibilització de la població o el predomini de turistes amb una estada molt curta entre d’ altres, segons constata el Pla Estratègic de les Rutes del Vi i del Cava que la delegació penedesenca de la Cambra de Comerç de Barcelona va presentar ahir al migdia al Fòrum Berger Balaguer.

El Pla també marca una estratègia de futur a seguir, després de 5 mesos de treball amb tots els sectors implicats de la comarca, que passa en primer lloc per obrir-se a tot el territori de la DO Penedès i en segon lloc, per passar del concepte Rutes del Vi i del Cava a un concepte més obert com el d’Experiències enoturístiques del Penedès.

 

Rainer Brusis, en nom de la consultora Innova Management, ha afirmat que en qüestió de cinc anys el Penedès es pot convertir en un referent en matèria enoturística a nivell internacional. El Pla planteja passar dels 475 mil visitants actuals a un milió de visitants i desenvolupa 7 grans eixos d’ actuació amb 62 mesures concretes per fomentar un desenvolupament sostenible al Penedès.

Les mesures tenen un ordre cronològic d’ aplicació i una prioritat i entre les preferents destaca la constitució d’una comissió de seguiment que fixi l’ aposta de cadascuna de les entitats implicades per dur a terme el Pla Estratègic.  Les 62 mesures inclouen propostes diverses com una guia de senders del vi i del cava, la Wine & Cava Route per als visitants estrangers o el programa “Aquest mes proposem” que mensualment oferirà 5 noves propostes d’activitats i en farà publicitat.

El Pla Estratègic de les Rutes del Vi i del Cava de l’ Alt Penedès és fruit del conveni que les principals institucions de la comarca van signar, el novembre passat, per potenciar el turisme enològic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: