Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Revetlla de Sant Joan sense incidents a Vilafranca

La nit màgica es va viure a Vilafranca amb festa al carrer, coets i fogueres. Tot i que en el transcurs de la nit els bombers van haver d’efectuar quatre sortides, cap d’aquestes va ser de gravetat

Vilafranca donava la benvinguda al solstici d’estiu, amb festa al carrer, foc i coets. És tradició donar la benvinguda al solstici d’estiu cremant mobles vells i un total de cinc fogueres es van poder veure a les places de la vila. Coets i foc van ser els protagonistes de la nit, tot i que no hi va haver cap crema important produïda pel foc. Per tal de prevenir els incidents i poder actuar d’urgència aquesta al llarg de la revetlla va actuar un desplegament especial de protecció civil i dels bombers a Vilafranca. Les actuacions que es realitzar van ser a tres quarts de deu, per la crema d’un contenidor a l’avinguda Europa, a tres quarts de dotze per la crema de 20 metres quadrats de matoll a la carretera de les cabanyes, a les deu del matí per la crema de canyes al polígons Domenys 2 i a les onze del matí també prop del Polígon Domenys dos per la crema de prop de tres hectàrees de camp de blat. Finalment ahir a les nou de la nit encara es realitzava una darrera actuació per apagar la foguera de la plaça de la verema, que encara fumejava.

Al barri de les Clotes van celebrar la revetlla de Sant Joan al carrer, amb tot el necessari en la nit més curta de l’any. Coets, un bon sopar, festa i també una foguera al mig de la plaça. La flama que va encendre aquesta foguera va ser la flama del Canigó, una flama que van compartir també amb els tres mosqueters i els seus D’artagans i que van anar a buscar els veïns de les clotes a Sant Pau d’Ordal. Els tres mosqueters va organitzar un sopar a la plaça Jaume I, i va exposar la flama davant el palau Baltà. Un moment que va estar acompanyat pel Eva i Agnès, que van interpretar quatre peces per a piano i flauta. Seguidament es va fer el sopar popular i a les dotze tothom es va traslladar a la zona esportiva on es va encendre la foguera i on es va traslladar la festa fins la matinada

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: