Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el col·lectiu Penedès Fogons

S’ha constituït el col·lectiu Penedès Fogons, una agrupació de restaurants ubicats a l’àmbit territorial de la DO Penedès. L’objectiu que tenen és fer una cuina de qualitat a la vegada que promoure els valors enogastronìmics lligats al Penedès.

La presentació del col·lectiu tenia lloc dimecres al pati de l’escola Sant Josep de Vilafranca. El col·lectiu Penedès Fogons està format per set restaurants ubicats dins de l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Penedès que comparteixen els seu interès per la cuina d’alta qualitat i que volen enaltir i promoure els valors tant enològics com gastronòmics que estan lligats al Penedès. Penedès Fogons està constituït pels restaurants Cal Blay, de Sant Sadurní d’Anoia, Cal Saldoni, de Sant Pau d’Ordal, Cal Ton, de Vilafranca, Chavela, de La Gornal, El cigró d’or, de Gelida, El Racó de la Cigonya, de Santa Margarida i els Monjos i El racó d’en Canela, de Piera.

El portaveu de Penedès Fogons és Santi Carda, de Cal Blay, que comentava que el col·lectiu neix amb la finalitat de créixer i ampliar-se també a més restaurants que en comparteixin els objectius i la filosofia. Carda afirmava que formar part de la Denominació d’Origen Penedès representa, per als restaurants, molt més que tenir els vins i caves a la carta. Es poden portar a terme moltes iniciatives relacionades amb aquesta essència. Penedès Fogons pretén, a més d’agrupar professionals de la restauració d’alta qualitat de la zona, representar i fomentar els interessos empresarials comuns dels seus membres, actuar com a grup de pressió davant l’administració, fomentar la formació específica del sector i promoure iniciatives conjuntes encarades a la promoció de la cuina a tot el Penedès.Com a objectiu a llarg termini, es pretén consolidar una etiqueta de qualitat de la cuina penedesenca i aconseguir un ampli reconeixement en l’àmbit nacional. El Col·lectiu va agrair amb un obsequi a la directora de l’escola Sant Josep el fet que els facilités les instal·lacions del centre per fer la presentació. Al mateix pati es va poder fer una degustació d’alguns dels plats estrella dels set restaurants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: