Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès aprén a Gipuzkoa sobre la gestió d’un polígon comarcal

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena; el conseller delegat per al Pla Director Territorial, Ramon Creixell, i el gerent del Consell Comarcal, Jordi Cuyàs, van viatjar divendres passat, a la comarca basca de Tolosaldea.

El viatge tenia com a objectiu conèixer de primera mà el procés que ha portat els ajuntaments d’aquella comarca a construir el polígon industrial comarcal d’Apatta-Erreka. Aquest polígon està ubicat al cor de Gipuzkoa, en una zona de gran tradició industrial i manufacturera i en un punt estratègic des del punt de vista de les comunicacions. En la seva creació, han participat 20 dels 28 ajuntaments de Tolosaldea que van acordar construir el polígon comarcal compartint les càrregues; i ara, quan el polígon està consolidat, en comparteixen també els beneficis.

La delegació penedesenca considera aquesta experiència “un model a estudiar amb molt de deteniment, no per fer-ne un calc, sinó per inspirar el nostre propi model”. Properament, l’experiència de Tolosaldea s’explicarà al Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès i es tindrà en compte en els futurs debats sobre mecanismes de cooperació i compensació intermunicipal que sorgeixin en el marc del Pla Director Territorial de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: