Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd ha presentat una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient per el parc eòlic de Pontons

El Col.lectiu ecologista Bosc Verd ha presentat una denúncia al fiscal José Pérez de Gregorio, informant de com s’ha desenvolupat el procés administratiu al voltant del canvi de les Normes Subsidiàries de planejament de Pontons, per possibilitar la construcció i implantació del que podria ser el parc eòlic més gran de Catalunya.

Des de Bosc Verd afirmen que tot el procés administratiu ha estat ple d’irregularitats, especialment perquè no s’ha informat a la ciutadania, ni a les parts implicades que havien presentat al.legacions.Des de Bosc Verd es denuncia l’ocultació d’informació per part de l’ajuntament de Pontons. Per exemple el desembre de l’any passat es publica al Diari Oficial de la Generalitat la modificació puntual de les normes subsidiàries de Pontons, sense que el col.lectiu ecologista, que està personat en l’expedient, rebi cap informació de l’ajuntament. Tot i així Bosc Verd presenta al.legacions. El passat 2 de maig l’ajuntament celebra un ple per resoldre les al.legacions. Bosc Verd no rep la notificació, i es desestimen gaire bé totes les al.legacions.Des del col.lectiu ecologista no estan en contra de l’energia eòlica però consideren que no es pot plantejar un projecte com aquest en un espai protegit, de gran interès natural i amb unes dimensions tan grans.Des de Bosc Verd també es critica que l’estudi d’impacte ambiental dels projectes dels parcs eòlics data de novembre de 2005, i molta informació recollida data del setembre de 2005, just el mateix mes que es posa en marxa un mesurador eòlic a la zona. Però l’ajuntament no el treu a la llum pública, tot i ser reclamat, fins aquest mes de maig, set mesos més tard.Per tot això s’ha presentat la denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient demanant que es retiri el mesurador i es restauri l’espai, i que es deixi nul tot el procés administratiu de modificació puntual de normes subsidiàries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: