Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tindrà un segon Registre de la Propietat

L’ajuntament de Vilafranca ha confirmat que el ministeri de Justícia obrirà properament un altre Registre de la Propietat per la comarca de l’Alt Penedès i que aquesta oficina també estarà ubicada a Vilafranca.

De fet , fonts municipals han indicat que ja s’està buscant un local on ubicar aquest nou servei. L’ampliació respon a un projecte global del Ministeri, que ha fet un càlcul varemant el nombre de documents màxim per cada oficina per poder oferir un millor servei. En aquest sentit molts municipis que disposen de registre de la propietat veuran doblada la oferta. El registrador de Vilafranca, Celestino Pardo, ens apuntava que d’aquesta manera es mantindrà un alt nivell de rigor en el servei. El registre de la propietat és un organisme independent que controla la veracitat i la legalitat dels títols de propietat. Això permet als ciutadans i a les entitats bancaries de disposar d’uns bens garantits que faciliten les transaccions financeres que se sustenten en les hipoteques. Als paisos on no hi ha un registre fiable els interessos de les hipoteques són molt més elevats. La decisió del Ministeri de Justícia beneficia els interessos dels ciutadans i les administracions de l’Alt Penedès, que en alguns casos ja s’havien manifestat fa anys reclamant un segon registre de la propietat, per entendre que el servei estava col·lapsat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: