Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní ja disposa d’auditoria ambiental

L’ alcalde de la capital del cava, Joan Amat, s’ ha mostrat satisfet i al mateix temps, aclaparat per els deures que ara li toca fer a l’ ajuntament. Segons ha afirmat, la voluntat és crear els mecanismes addients per desenvolupar les més de 130 propostes que planteja el pla d’ acció de l’ auditoria ambiental.

La memòria de l’ auditoria ambiental inclou una diagnosi i un pla d’ acció, fruit del procés de recollida d’informació i de redacció de la memòria descriptiva Els treballs es van iniciar el setembre de 2005 i han comptat amb la col·laboració de la Fundació Bosch Gimpera. El pressupost de l’ auditoria és de 41.050 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat el 80% i l’ ajuntament la resta.

La presentació de l’ auditoria, realitzada ahir al migdia, ha estat encapçalada per el conseller de medi ambient, Francesc Baltasar, la diputada de l’ Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Núria Buenaventura i l’ alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat.

Una de les redactores de la diagnosi, ha destacat com a punts positius la importància de la recuperació dels residus domèstics, la introducció de la energia solar i l’ entorn paisatgístic que conforma un element poderós, segons Maria Àngels Alió. Com a punts negatius ha citat la dependència del cotxe, l’ impacte de les infrastructures supralocals i la fragilitat de l’ economia vitivinícola.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha destacat la col.laboració entre dues administracions i ha encoratjat l’ alcalde a tirar endavant les propostes de l’ auditoria. Segons Baltasar, Sant Sadurní té tots els vents a favor i el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat.

Prèviament, a l’ Edifici de l’ Index, s’ ha inaugurat l’exposició “4RRRRes” de la Diputació deBarcelona i s’ han entregat els premis del I Concurs d’ eslògans ambientals als nens i nenes de les escoles de la Vila.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: