Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La banda de la festa major 2006

Els administradors de la festa major ja han donat a conèixer el nom de la banda que acompanyarà les cercaviles i processons per la més típica. Torna a ser una banda valenciana, com l’any passat, que va ser la de Bétera. Aquest cop prové de Cullera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’any 1896, un grup d’aproximadament 50 intèrprets va formar una Banda de Música sota el nom d’Unió Musical. A partir d’aquest moment, i travessant diverses etapes històriques, al voltant de la Banda es va crear una Societat Musical, des de 1917 anomenada "Ateneu Musical", que ara compta amb Banda Simfònica, Jove Orquestra, Banda Juvenil, Escola de Música reconeguda i diverses seccions culturals més.

La banda, al llarg de la seva història ha comptat amb directors de entre els que destaquen Mariano Puig, Bernat Adam Ferrero i Gerard Pérez Busquier. L’Ateneu musical té al darrere una llarga trajectòria de viatges a l’estranger i diferents Premis i reconeixements.

Destaquen els viatges realitzats arreu la geografia nacional i europea i els Primers Premis aconseguits al <a href="http://www.cibm-valencia.com/" target="NEW">Certamen de Val&egrave;ncia</a>, 9 en total, 2 d&rsquo;ells amb Menció d&rsquo;Honor a la Secció d&rsquo;Honor, m&agrave;xima distinció possible, i sobretot el Timbal d&rsquo;Or del <a href="http://www.wmc.nl/" target="NEW">Certamen Internacional de Bandes de Música de Kerkrade</a> (Holanda) aconseguit en 1989.

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: