Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ increment de la subvenció i els crèdits de lliure elecció consoliden l’ Arsenal

L’ escola Municipal d’ Art de Vilafranca presenta novetats per al proper curs que consoliden l’ ensenyament reglat al centre. La més destacada és que impartirà crèdits de lliure elecció en les especialitats de ceràmica i joieria per a estudiants d’ ensenyament superior. El director de l’Arsenal, Albert Abella, afirma que això implica posar un peu a l’ ensenyament universitari.

L’ altre novetat fa referència a l’ increment notable de la subvenció que aporta la Generalitat, que s’ amplia en un 35%. Aquest curs, l’ aportació del govern ha estat de 210 mil euros i el curs 2006/2007 pujarà fins als 300 mil euros, quota que es mantindrà durant els tres cursos següents.

Això implica, d’ entrada, una reducció de les quotes, sobretot per als alumnes de grau mitjà que fins ara no estaven subvencionats. I en segon lloc, la possibilitat de doblar la oferta de l’ escola i el seu finançament d’ aquí a 3 anys. Aquestes millores impliquen, segons Abella, un pas definitiu cap a la consolidació de l’ escola Arsenal.

D’ altra banda, avui també s’ han presentat els seminaris d’ especialitat que imparteix l’ Arsenal sota el nom de Re cursos. Des d’ ara i fins a principis de juliol es faran cursos de joieria, terra sigil·lada, pintura, treball en porcellana, animació avançada o trencadís a càrrec d’experts en cada matèria. Destaca la japonesa Hiroko Miyamoto, especialista en una tècnica consistent en unir fines làmines d’or sobre una superfície d’argent que farà un taller del 3 al 7 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: