Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Eugeni d’Ors oferirà als estudiants de cicles formatius fer les pràctiques a l’ estranger

El programa dels cicles formatius, tant de grau mitjà com superior, inclouen el crèdit obligatori de Formació en Centres de Treball, és a dir les pràctiques.

El curs vinent, i per primera vegada, l’Eugeni d’ Ors plantejarà als seus alumnes l’ opció de fer les pràctiques en un país estranger. L’ Institut vilafranquí es planteja aquestes pràctiques en un país europeu en forma d’intercanvi amb un altre centre i a la pràctica, consistiria en una estada d’entre 15 i 20 dies a l’ estranger perquè la formació a les empreses es faria de matí i tarda.

La Cap d’estudis de Cicles Formatius de l’ Eugeni d’Ors, Fefi Romero, ha destacat en una entrevista al magazin La Plaça els avantatges d’ aquesta proposta novedosa.

 

La direcció del centre ja ha mantingut contactes amb centres alemanys, país on els alumnes de l’ Eugeni d’Ors podrien escollir fer les pràctiques a partir del curs vinent. Segons Romero, els estudiants interessats necessitaran un bon nivell d’ anglès.

Aquesta és una de les novetats que introdueix l’ Eugeni d’ Ors per al curs que ve amb l’ objectiu de convertir-se en un centre de referència en cicles formatius, però no és la única.

L’ institut vilafranquí ha estat designat per la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat com a seu de les proves d’ accés a cicles formatius de grau superior. Les proves tindran lloc la setmana vinent i serà la primera vegada que es poden fer a l’ Alt Penedès.

Bona prova de l’ interès que desperten entre els pendesencs és el fet que s’ hi ha inscrit 110 persones. Aquestes proves faciliten que els alumnes que han acabat un cicle formatiu de grau mitjà o aquells que acreditin una experiència laboral, accedeixin als cicles formatius de grau superior.

Fefi Romero confia que donat l’ interès en que hi hagi una seu a la comarca, l’ Eugeni d’Ors es converteixi en seu permanent.

 

El curs vinent, l’ Eugeni d’ Ors impartirà tres cicles formatius de Grau Mitjà: en Gestió Administrativa amb dos grups, un de matí i un de tarda pensat per als alumnes que treballen, Comerç i Explotació de sistemes informàtics. Els cicles formatius de Grau Superior que ofereix són Administració i Finances, Administració de sistemes informàtics i Gestió del transport, que imparteix des d’ aquest curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: