Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Col·lectiu Bosc Verd mostra la seva disconformitat amb el projecte de parc eòlic de Pontons

Bosc Verd ja fa dos mesos que està fent un seguiment d’aquest projecte, a la plana de Matania. El col·lectiu ecologista ha realitzat diferents visites en les que han comprovat la destrossa d’arbrat que es va realitzar per a col·locar el mesurador.

S’ha talat tota espècie vegetal existent dins un cercle d’uns 115 m de diàmetre i una superfície similar a dos camps de futbol. Tot i comprovar que l’empresa té els permisos pertinents, la tala d’arbustos i d’arbres realitzada ha estat desproporcionada i devastadora, segons Bosc Verd. L’entitat a demanat també tant a la Generalitat com a l’Ajuntament tota la informació relativa al projecte

Tot i que en el conveni entre ajuntament i empresa manifesta que existeix la conformitat dels propietaris, i per tant, l’Ajuntament certament coneix la ubicació del parc eòlic, a Bosc Verd no se li ha facilitat aquesta informació. En aquests moments, no poden definir amb precisió la ubicació i la dimensió del parc eòlic però coneixen per informacions d’alguns veïns que es tracta de la zona que llinda amb la Plana de Matania. Recorden també que ja fa uns anys es va aturar un projecte que volia promoure l’ajuntament de Pontons de fer en aquesta zona un parc temàtic de vehicles de motor. Per això, volen precisar d’entrada, que aquest espai té un alt valor ecològic, valors que en aquests moments estan acabant d’estudiar per tal de valorar l’impacte que generaria un gran parc, en aquest indret de la comarca. Bosc Verd defensa la producció d’energia eòlica però no a qualsevol preu ni sense el sentit lògic de la sostenibilitat.

 

A través d’un comunicat, el col·lectiu ecologista recorda que el març de 1999 va presentar una proposta de preservació dels espais naturals de la comarca, al Consell Consultiu de Medi Ambient del Consell Comarcal. L’espai on podria ubicar-se el parc eòlic, als voltants de la Plana de Matania, està inclòs dins aquesta proposta i per tant el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va prendre en el seu moment el compromís de preservar-lo com un dels hàbitats de més interès de la comarca, des d’un punt de vista ecològic i paisatgístic.

Igualment, el mateix Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va incloure aquest indret en la proposta d’espais naturals de la Xarxa Natura 2000 presentada a la Generalitat de Catalunya.

Consideren des de Bosc Verd poc responsable l’actitud de l’alcalde de Pontons que, a les portes de la presentació del Pla Director de l’Alt Penedès, resol qüestions al voltant de la instal·lació d’un parc eòlic, i pel que sembla de grans dimensions, al seu municipi sense tenir en compte la planificació comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: