Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital acull una xerrada sobre la immigració

La sala d’actes del centre hospitalari acollia dimarts un acte sobre la realitat de la immigració com a complement a l’ exposició “ Ciutadans amb nom i cognom”.

Tres treballadors d’aquest centre hospitalari procedents de Tànger, l’ Argentina i l’Equador van ser els participants d’aquesta taula rodona juntament amb Dolors Obiols, professora titular de sociologia de la Universitat Pompeu Fabra. Obiols va ser l’encarregada de fer una petita xerrada que va estructurar la taula rodona. La sociòloga va donar una visió sobre la immigració centrada en els aspectes més profunds del fenomen migratori, no només en les dades. Concretament va parlar d’aspectes psicosocials, que tenen a veure amb el què significa i el què comporta ser immigrant. La sociòloga va explicar també com es crea i s’adquireix la identitat cultural i com s’elabora a la nostra ment una percepció de la nostra pròpia cultura i de les cultures alienes. Un dels participants a la taula, que estava moderada pel periodista Pep Forns, era el doctor Marcos Ponce, pediatra de l’Hospital Comarcal que va venir fa dotze anys de l’Equador. Segons explicava, el xoc que va viure llavors va ser molt fort, sobretot pel que fa la cultura, als costums i a les mateixes prioritats de la vida. Ponce va explicar també com n’és de difícil portar una vida normal quan ets immigrant, especialment quan encara no tens la documentació en regla o quan no hi ha la família a prop. La taula rodona va servir per posar en comú les experiències d’aquests professionals i reflexionar sobre el fenomen de la immigració a nivell general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: