Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Isabel Clara-Simó pronuncia la conferència institucional de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi ha omplert d’activitats culturals la vila, entre els que destaca la conferència que la escriptora va realitzar ahir al saló de sessions de l’Ajuntament

Ahir a dos quarts de nou del vespre es produïa la conferència institucional a càrrec de l’escriptora i periodista Isabel- Clara Simó. Sota el títol de què entenem per literatura catalana l’escriptora va fer un repàs a la història de la literatura catalana i també va reflexionar sobre aspectes que afecten també a la situació literària, com el marc polític i social així com també de la pròpia indústria literària.

Prenent com a base del seu discurs que la pàtria d’un escriptor és la seva llengua, Clara Simó va fer referència a la polèmic entorn a la futura Fira de del llibre de Frankfurt, on la literatura castellana és la convidada i on Clara Simó va argumentar el fet que un escriptor sigui d’on sigui ha de considerar l’origen de la seva literatura en la llengua que utilitza. En el transcurs del seu Clara Simó també va fer referència al fet que la llengua és el que ens defineix i que a banda de ser tasca nostra la seva defensa també cal ser respectada. Clara Simó també va remarcar la figura dels personatges literaris més importants del panorama català, inscrits en moviments tant importants com la Renaixença o el noucentisme. Finalment també va fer referència a la situació actual, amb un panorama esplèndid pel què fa a l’activitat literària, tant en termes quantitatius com qualitatius, fent una crítica però a la manca d’unió dins el mercat literari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: