Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Marc Àlvaro presenta el llibre "Els assassins de Franco"

La presentació es va fer aquest dimecres al Via Fora de Vilafranca.

El periodista, escriptor i professor de comunicació, Francesc-Marc Álvaro, assegura que hi ha molt a parlar i a debatre sobre els últims anys del franquisme i els anys decisius de la Transició, i fa el seu judici particular del Franquisme i aquells que van deixar morir al llit al dictador.Quan tothom està d’acord en qualificar els dies i anys de la Transició a Espanya com un model a seguir per canviar pacíficament d’un règim dictatorial a una democràcia, Àlvaro planteja que potser ha arribat el moment de debatre si aquella situació quasi perfecta de consens va ser realment perfecta. L’anàlisi de Francesc-Marc Àlvaro no vol donar altres respostes, sinó que proposa rescriure les noves normes del joc i alliberar-nos del relat oficial. L’autor qualifica la Transició democràtica d’impostura. La dels herois d’una oposició incapaç de derrocar Franco i la dels ex franquistes que volien continuar tenint vida més enllà del règim. Segons Àlvaro, tot va ser un discurs fals. El llibre està narrat a partir de la recerca i la documentació però també compta amb un alt component literari basat en les experiències primeres d’un nen que veia com canviava la història al seu voltant i com es transformava un règim feixista en una democràcia parlamentària d’una forma natural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: