Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sindicat CCOO fa una valoració positiva del recentment firmat pacte nacional per l’educació

La responsable de política Social de Comissions Obreres, Dolors Llovet, i la responsable d’ensenyament de la comarca, Dolors Villaró, han fet la valoració del que considerevane un moment important per al futur de l’escola pública i concertada. Han estat acompanyades del secretari general del sindicat al Penedès Garraf, Artur Cardona, que ha comentat que el pacte era important tant per la implicació que tenia de cara als treballadors en el sector de l’ensenyament, com també per el futur de l’educació dels infants catalans. Cardona valorava també com a destacat l’ampli consens que el pacte havia assolit.

Dolors Llovet per la seva banda, remarcava que des de l’any 2001 CCOO ja estava treballant en aquest sentit, motiu per el qual se sentien satisfets ara d’haver arribat a la signatura d’aquest pacte, que permetia parlar d’un acord social per l’educació i amb la voluntat de reduir les diferències que actualment hi ha entre l’escola pública i la concertada, motivades sovint per els canvis també que ha patit en els darrers anys la nostra societat. Dolors Llovet

 

Entre les qüestions que apunta el pacte hi ha també la de treballar per garantir la igualtat d’oportunitats dels alumnes que vagin a escoles que estan mantingudes amb diners públics, també a l’hora d’escolaritzar alumnes amb més necessitats educatives.

Des de CCOO apuntaven també la importància de comptar amb una comissió de seguiment del pacte, que garanteixi el seu desenvolupament i compliment. En aquest sentit Llovet parlava també de la inclusió en el pacte d’unes propostes concretes i de l’aportació pressupostària necessària per tirar-les endavant.

 

Dolors Villaró, ha comentat els efectes del pacte a la nostra comarca, que en una primera instància afectarien a les escoles de Vilafranca i Sant Sadurní. Villaró explicava que es preveuen dos mestres més a cada centre per línia, el que aproximadament podria representar a Vilafranca una 20 més de professors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: