Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La producció de vins ecològics poc a poc es va creixent, a la D.O. Penedès ja hi ha 20 empreses

A nivell Català les empreses productores de vins ecològics son una quarantena, 44 exactament, i en els darrers quatre anys el nombre d’emperses involucrades en aquest sistema de producció s’ha incrementat de manera espectacular. Recordem que ahir comentàvem que Josep Mª Albet, d’Albet i Noya, havia estat escollit com a membre de la Junta del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. Ell ha estat també un dels pioners i impulsors en la recuperació d’aquest tipus d’elaboració, i ja fa 20 anys que tenen entre els seus productes vins ecològics.

 De fet, Josep Mª Albet comentava a la nostra emissora que des del seu punt de vista costa entendre que no hi hagi més empreses que s’hi dediquin, tant per el plus de qualitat que el producte ecològic ofereix al consumidor, com per el fet de disposar a Catalunya d’un clima que facilita poder fer aquest tipus de conreu i producció.

 

Albet comentava també que tot i que a Catalunya existeix una normativa que regula la producció ecològica que es podria equiparar pràcticament a la de països punters en aquest camp com ara Itàlia, França, Alemanya o Suïssa, el cert és que a la resta de l’estat espanyol la qüestió no està tant avançada.

 

En aquest sentit, Albet comentava que en aquests moments s’està treballant per fer una normativa a nivell estatal, i que cal vetllar per que no es facin passos enrera i continuar sent competitius en aquest sentit.

 

En aquests moments com dèiem a Catalunya hi ha 44 elaboradors de vins ecològics, el que representa el 13% del total d’elaboradors catalans. Pel que fa al conreu de la vinya, en aquests darrers quatre anys s’ha doblat la superfície, arribant ja a superar les 1.200 hectàrees de vinya de conreu ecològic.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: