Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada de participació ciutadana a l’Espirall

L’objectiu és la creació de grups de debat per tal de detectar quin és el barri que volen els veïns de l’espirall. Des de l’ajuntament es volen recollir les propostes per dibuixar les futures inversions, que podrien arribar a dos cents milions de les antigues pessetes, amb l’ajuda de la Diputació

<p class="MsoNormal">Els ve&iuml;ns de l&rsquo;espirall participaven ahir en una jornada de participació ciutadana. L&rsquo;estructura d&rsquo;aquestes jornades divideix als ve&iuml;ns en grups per tal de debatre sobre diversos aspectes que afecten al barri, des de la millora de les infrastructures existents, fina a l&rsquo;adequació de nous espais verds o la creació de noves activitats i espais per la realització d&rsquo;activitats.

<p class="MsoNormal">L&rsquo;ajuntament pret&eacute;n recollir les inquietuds dels ve&iuml;ns per dissenyar posteriorment les millores que s&rsquo;hauran de fer al barri. A hores d&rsquo;ara l&rsquo;ajuntament pret&eacute;n destinar-hi 150 milions de les antigues pessetes. A aquesta xifra si podria sumar una possible inversió de la diputació de Barcelona, amb 50 milions, que faria ascendir la xifra fins a m&eacute;s de 200 milions de pessetes

&nbsp;&nbsp;

<p class="MsoNormal">L&rsquo;ajuntament de Vilafranca ja ha presentat el barri de l&rsquo;espirall per a una possible subvenció de la llei de barris. Amb aquesta llei el Govern de la generalitat pret&eacute;n donar resposta a la millora integral dels barris i de les condicions de la vida dels seus habitants. La contribució del fons al finan&ccedil;ament de les actuacions previstes representar&agrave; el 50 % de la inversió local, que en aquest cas seria de 50 milions de les antigues pessetes. Vilafranca ja ha presentat en tres ocasions algun dels barris de Vilafranca a aquesta llei de barris. Per&ograve; si en els primers dos casos va presentar el projecte del barri del centre, en aquest cas s&rsquo;ha optat pel barri e l&rsquo;Espirall, un dels barris que encara experimenta una crescuda important dins el panorama vilafranquí.

&nbsp;&nbsp;

<p class="MsoNormal">Per&ograve; de moment, el qu&egrave; ahir ja es va desenvolupar a l&rsquo;associació de ve&iuml;ns del barri de l&rsquo;espirall són les jornades de reflexió i debat, per tal de dibuixar ja quin &eacute;s el barri que volen els ve&iuml;ns. Les propostes que van sorgir van ser moltes i molt variades. Des de l&rsquo;arranjament i dotació de nous equipaments per a places i espais públics fins la creació de nous espais socials o la millora en les escoles del barri.

<p class="MsoNormal">Un nombrós grup de ve&iuml;ns va decidir participar en aquestes jornades, considerant molt important que quedi recollida la voluntat dels ve&iuml;ns. A trav&eacute;s d&rsquo;aquesta din&agrave;mica, s&rsquo;ha debatut sobre la morfologia del barri i les necessitats dels qu&egrave; l&rsquo;habiten.

&nbsp;&nbsp;

Ahir i despr&eacute;s de la jornada ja van quedar tra&ccedil;ats els principals eixos d&rsquo;actuació. Despr&eacute;s d&rsquo;exposar totes les propostes s&rsquo;ha procedit a la votació dels punts i seguidament, tenint en compte el nombre de votacions s&rsquo;ha redactat l&rsquo;informe que ha anat a parar a mans de l&rsquo;ajuntament que en far&agrave; un an&agrave;lisi per avaluar les propostes dels ve&iuml;ns

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: