Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president del Projecte 22@ creu que el Penedès ha d’aprofitar la proximitat a l’àrea metropolitan

Miquel Barceló, enginyer tècnic i president del Projecte 22@ de transformació d’una zona del Poble Nou de Barcelona en districte productiu destinat a la concentració i desenvolupament d’activitats intensives en coneixement, ha participat aquest matí en una nova sessió del Tribuna Oberta Vilafranca. Aquest fòrum de participació i discussió, impulsats entre d’altres per la Universitat Oberta de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca, ha tracta darrerament temes d’actualitat i interès per els sectors econòmics i polítics de la vila i la comarca.

En aquest cas es tractava de parlar del lligam entre tecnologia i empresa en una economia global, i en aquest sentit Barceló ha parlat de l’exemple del districte 22@ a Barcelona, i de la importància d’adaptar les qualitats i aptituds de les empreses catalanes a les noves demandes del mercat marcades per la implantació de les noves tecnologies i la globalització. Així, ha fet referència explicita a la proximitat del Penedès a l’Àrea metropolitana de Barcelona, i del possible profit que això podria representar.

 

Precisament en aquest sentit Barceló ha destacat positivament aquesta proximitat a Barcelona, però també ha apuntat que si no es planteja correctament aquest fet pot resultar negatiu en cas que només impliqui creixement residencial amb poca o nul·la presència tecnològica i de coneixement.

Així, ha plantejat algunes qüestions que s’haurien de tenir en compte a nivell global i que serien aplicables també al Penedès i Vilafranca.

 

Destacar també que en el decurs del debat, el tinent d’alcalde i portaveu de l’equip de govern, Francisco Romero, ha apuntat la voluntat de l’Ajuntament de Vilafranca de potenciar a la zona del carrer del Comerç, que s’haurà de rehabilitat aprofitant la cobertura de les vies de tren, un espai que podria seguir les directrius que s’han aplicat a Barcelona 22@. Va remarcar també la necessitat de treballar, conjuntament amb l’àmbit empresarial, per atreure empreses d’alt valor tecnològic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: