Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Govern i oposició coincideixen en la necessitat d’assolir un ampli consens per aprovar el Pla Direct

Dilluns es va celebrar ple ordinari del consell comarcal de l’Alt Penedès. Un ple que comptava amb pocs punts a l’ordre del dia, la majoria mocions demanant millores en els serveis que té

Unes mocions que van recollir el suport unànime de tots els grups comarcals. El debat es va escalfar en l’apartat de precs i preguntes, i un cop més parlant de l’evolució del Pla Director. Des de CiU es va fer una crítica al procés que s’ha seguit i als resultats actuals de l’avantprojecte. Per part de l’equip de govern, tan el PSC com ERC van remarcar l’esforç que s’ha dut a terme per obrir al màxim la participació en tot el procés.

El conseller convergent, Xavier Escribà, demanava a l’equip de govern que mantingui un contacte amb tots els ajuntaments de la comarca per trobar el consens. Per la seva part el president del Consell comarcal, el republicà Ramon Xena, va interpretar les paraules dels consellers nacionalistes des de la vessant positiva i va demanar un esforç també pel consens. El portaveu del grup socialista, Lluís Valls, també va incidir en destacar l’esforç de divulgació que s’ha fet en el procés de redacció i va demanar consens. Com dèiem en el ple del consell comarcal celebrat ahir hi havia algunes mocions reclamant millores en els serveis a la comarca.

Per exemple una moció sobre el projecte de reordenació de l’Agència Tributària que preveu que l’administració de Vilafranca sigui classificada com a nivell dos, suposant la limitació de les seves funcions ja que no exercirà funcions de control d’activitats econòmiques ni de gestió recaptatòria. El ple del consell comarcal demana que es mantinguin aquestes funcions. El conseller del PP Lluís Caldentey considera important aquest acord. El ple també va aprovar una moció demanant la posada en marxa del quart jutjat a Vilafranca, solicitant una fiscalia als jutjats vilafranquins i que des del departament de Justícia es comenci a estudiar la necessitat d’un cinquè jutjat per Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: