Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La neu ha caigut amb intensitat a Vilafranca

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a mesura que avancin les hores, les volves de neu aniran donant pas a la pluja, que no cessarà en tot el cap de setmana a la

Avui i en contra de les prediccions Vilafranca ha vist caure neu. Els flocs s`han deixat veure a partir de quarts de deu del matí i fins aquest migdia encara es podia veure nevar amb intensitat. Aquest neu ha de deixar pas progressivament a la pluja.

Tanmateix, la situació a la resta del principat continua sent de risc, de manera que la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil continua mantenint activada la fase d’emergència 2 del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya, ateses sobretot les incidències produïdes pel temporal de neu a les comarques de la Selva, el Baix Empordà i l’Anoia.

El temporal de neu ha afectat carreteres importants de la xarxa viària principal del país. Hi ha 68 carreteres afectades (24 a Barcelona, 21 a Girona, 17 a Lleida i 6 a Tarragona) de les quals 9 es troben tallades, i a 55 és obligatori circular amb cadenes. Cal destacar que està restringida la circulació de vehicles pesants per les carreteres AP-7, N-II, C-14, AP2 i N-340. és per això que, des del Centre d’Emergències de Catalunya, es demana que s’extremin les precaucions en circular per les carreteres de la demarcació de Girona i per la comarca de l’Anoia.

L’avís per risc de neu del Servei Meteorològic de Catalunya informa que, per al dia d’avui, es preveuen precipitacions d’intensitat feble i localment moderada, tot i que no es descarta alguna tempesta. La cota de neu al litoral i al prelitoral havia de pujar, aquest migdia, a 1.000, però a Vilafranca encara hi nevava amb força intensitat. Demà, les pluges poden ser generalitzades.

I la neu també ha fet variar l’agenda vilafranquina. Així, degut al mal temps i fred previst per al dia d’avui, la inauguració oficial de la pista d’atletisme queda ajornada per més endavant. A l’acte, estava prevista la presència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Rafael Niubò, i del diputat i president de l’àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, Pere Alcover.

Durant les pròximes hores continuarà nevant a bona part de l`interior del país. La previsió per aquesta mateixa tarda és que la neu es converteixi en pluja a les comarques de Girona i de Barcelona. Continuarà nevant per sobre dels 100 metres a Lleida i a Tarragona.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: