Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat una moció que reclama un àmbit funcional de

En una breu sessió, dimecres de la setmana passada el ple de l'Ajuntament d'Olèrdola va aprovar per unanimitat una moció que reclama la creació d'un àmbit funcional de planificació territorial corresponent a les comarques de l'Alt i Baix Penedès, el Garraf, i aquells municipis de l'Anoia que lliurement ho decideixin, en el marc de la [...]

En una breu sessió, dimecres de la setmana passada el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar per unanimitat una moció que reclama la creació d’un àmbit funcional de planificació territorial corresponent a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, i aquells municipis de l’Anoia que lliurement ho decideixin, en el marc de la revisió del pla General Territorial de Catalunya. La moció, traslladada al ple a instàncies de la Plataforma per una vegueria Pròpia, suposa concretar la voluntat d’establir un àmbit diferenciat de planificació que agrupi els territoris de la vegueria del Penedès que es reclama.

Des de CiU, Pere Bertran va destacar que l’acord reforçava la possibilitat que tirés endavant la vegueria i l’alcalde, Josep Tort, en nom d’Alternativa per Olèrdola, va indicar que "seria absurd dir no" a la segona moció presentada després d’haver aprovat el ple la primera favorable a la vegueria del Penedès.

L’alcalde també va detallar en el ple que l’Ajuntament es pronuncia en contra en alguns punts del Pla Director relatius a les infraestructures i reclamava que els redactors del Pla tinguessin en consideració la futura revisió del pla general del municipi. Pere Bertran, de CiU, va demanar poder participar en els treballs del pla director que afectin el municipi. L’alcalde va acceptar l’oferiment del portaveu de CiU i va assegurar que en la reunió que es convoqués amb els membres de l’equip redactor del Pla Director també es convidaria als grups municipals.

De l’ordre del dia del ple es va retirar la proposta de cedir terrenys al Departament d’educació per ubicar mòduls prefabricats al costat de l’escola Circell. La decisió s’ha posposat per trobar una millor ubicació i ara una de les opcions que es consideren és instal·lar els mòduls del nou centre en la zona d’equipaments del sector de la Plana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: