Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 95% dels bars i restaurants de menys de 100 metres quadrats de l’Alt Penedès ha optat per deixar

Una concorreguda reunió que va convocar el Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès, dilluns passat, va servir per constatar la preocupació que ha generat l’aplicació de la nova llei anti tabac entre els establiments

La reunió va comptar amb un advocat del gremi que va donar explicacions detallades de com afecta als bars i restaurants l’aplicació de la llei.

La presidenta del Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès, Dolors Pons, ha destacat a Ràdio Vilafranca, que els ànims entre el sector estan encesos sobre tot perquè hi ha aspectes de la llei que no s’acaben d’entendre o que fins i tot poden semblar contradictoris.

Entre d’altres preocupacions hi ha per exemple l’esforç inversor que pot comportar per els establiments de més de 100 metres quadrats el fet d’haver d’adaptar un màxim d’un 30% del seu espai per dedicar-lo als fumadors. Amb l’interrogant afegit que suposa el fet que desprès la Generalitat pugui modificar la normativa i fer-la encara més estricta. Una incertesa que fa que molts empresaris del sector es plantegin de moment no actuar, a l’espera dels resultats.Alguns establiments poden haver notat una pèrdua de clients en aquesta primera setmana de vigència de la llei, tot i que les valoracions s’hauran de fer d’aquí a un temps prudencial.En general els clients no fumadors es mostren satisfets per la llei, mentre que els fumadors es divideixen entre els resignats a sortir a fora a fumar i els que opten per buscar un local on els sigui permès el fumar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: