Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cavalcada dels tres reis mags d`Orient

Una cavalcada que va comptar amb moltes novetats

A les sis de la tarda arribaven a Vilafranca ses Majestats, els tres reis mags de l’Orient. Ho feien carregats de regals i entrant pel carrer Pere el Gran. Molts nens i pares van participar d’aquesta cavalcada que enguany presentava forces novetats. Des del carrer Pere el gran, Melcior, Gaspar i Baltasar van desfilar cap al centre passant entres carrers per l’Eugeni d’Ors, la era enrajolada, el carrer Beneficència, e carrer Santa Clara, la Rambla nostra senyora i el carrer de la cort. La comitiva anava encapçalada pels estendards de ses majestats i pe la Banda de Música, els Ministers, que per primera vegada tenien el privilegi d’acompanyar als reis

Acompanyats per tots els nens i pares, els reis finalment van arribar a la plaça de la vila, on van ser rebuts per l’aclamació de grans i petits que esperaven impacients la seva arribada. Una llarga moqueta vermella els va guiar fins al balcó de l’ajuntament, on es van dirigir a tots els presents a la plaça de la vila.

Melcior, Gaspar i Baltasar van recordar a tots els nens la importància d’haver-se portat bé per tal de ser obsequiats amb els seus regals.

Sa majestat el rei Gaspar afirmava però que els nens de Vilafranca s’havien portat prou bé aquest anys.

Després de les breus intervencions dels tres reis i del patge, L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, els hi va fer el lliurament de la Clau de la VILA, la clau que va donar accés a totes les portes de les cases vilafranquines.

El barri de Sant Julià va ser l’escollit per acollir l’arribada dels reis. Un barri que l’any vinent cedirà al privilegi a un altre i així successivament fins que tots els barris de la vila puguin gaudir de la visita dels reis. Aquesta era només una de les novetats d’aquest any. Ses majestats també van poder estrenar carrosses, amb temes al·legòrics i referents als seu país d’orígen. Una altra de les novetats és la incorporació de música al seguici, la Banda de Musica els Ministers van completar la cavalcada amb música tradicional catalana i nadales i que va solemnitzar molt més aquesta cavalcada . El patge Raimon precedia als tres reis, amb una carrossa també original i nova i tancant el seguici, una gran carrossa, on els reis transportaven els regals per a tots els vilafranquins.

I aquesta era la percepció d’una vilafranquina d’aquestes novetats

Per aquells que volien fer-se un espai a la plaça de la vila, des de les sis de la tarda es van programar activitats. La narradora Jordina Biosca va explicar contes per als més petits i també des de la plaça de la vila es podia el darrer tram d’aquesta cavalcada gràcies a ls instal·lació d’una pantalla gegant a la plaça de la vila, on es va poder seguir la realització realitzada per Vilafranca televisió de l’arribada dels reis a l’ajuntament i dels seus discursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: