Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una cinquantena d’alumnes de Gelida aprenen a estalviar en la segona edició del programa "Administra

El programa pedagògic de la Fundació Caixa Sabadell arribarà en la seva segona edició a 255 classes de 100 escoles, repartides en 19 poblacions de 8 comarques catalanes.

El projecte promou entre els nois una nova cultura de l’estalvi i l’administració, impulsant un consum responsable i intel·ligent en una societat de consum

La Fundació Caixa Sabadell farà arribar aquest curs a 49 alumnes d’entre 12 i 18 anys de Gelida, als seus professors i a les seves famílies el programa pedagògic "Administra la teva butxaca!". Des del 15 de novembre i fins el 10 de gener, hi participa l’IES Gelida.

"Administra la teva butxaca!" proposa als nois que reflexionin sobre les necessitats humanes, quines són indispensables i quines no, què és la societat de consum i quines conseqüències socials, ambientals i personals té. El programa també els forma com a consumidors, informant-los dels seus drets i deures.

Administra la teva butxaca! també explica què és i per a què serveix un pressupost, i els planteja que en facin un de propi per tal que entenguin millor com funciona l’economia familiar i puguin ser corresponsables del pressupost de la família. Un altre camp del nou programa de la Fundació és la gestió dels diners des del punt de vista de l’estalvi i de l’endeutament. Introduir els alumnes en els diferents tipus de productes i serveis que les entitats financeres ofereixen i quina diferència hi ha entre endeutar-se i sobreendeutar-se són alguns dels conceptes bàsics d’aquest apartat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: