Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ciutats de l’Eix Diagonal desenvolupen un estudi per identificar els aspectes discriminatoris pe

Manresa, Igualada, Vilafranca i Vilanova porten a terme un estudi de prospecció dins del projecte IGUALEM amb l’objectiu d’identificar quins són aquells aspectes que fonamenten la discriminació per qüestió de gènere al mercat

Per aquest motiu, s’estudien per una banda les característiques sociològiques de les dones aturades i inactives de les quatre ciutats per tal de conèixer les seves opinions i comportaments respecte el mercat de treball, així com també la informació sobre el seu perfil. Aquesta part de l’estudi el porta a terme a terme el Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’altra part de l’estudi, feta per la consultora d’Aleph, es centra en conèixer les polítiques de contractació de recursos humans de les empreses de l’Eix Diagonal partint d’una mostra d’unes 50 empreses. A través de qüestionaris i entrevistes a directors/res i caps de recursos humans d’empreses de la construcció, del metall, de la logística, de fabricació de maquinària i material elèctric, agroalimentàries, serveis a les empreses i també del sector paperer, es vol conèixer perquè tradicionalment aquestes empreses contracten majoritàriament mà d’obra masculina en determinats llocs de treball i nivells professionals.

Una vegada es tinguin aquestes informacions rellevants, les quatre ciutats de l’Eix Diagonal treballaran les diferents accions d’orientació, formació, d’inserció i prospecció empresarial amb la finalitat de permetre la convergència de voluntats entre dones i empreses, les unes disposades a treballar en oficis masculins i les altres disposades a contractar-les. Paral·lelament i a través d’una campanya de comunicació i sensibilització s’incidirà en aspectes com la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, els plans d’igualtat a les empreses i la responsabilitat social de l’empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: