Diumenge, 8 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’edició a Catalunya: el segle XX, de Manuel Llanas es presenta a Vilafranca

Divendres es va presentar al Museu del Vi un llibre que recull la història editorial de Catalunya de la primera meitat del segle XX. El seu autor va posar l’accent en el fet

L’auditori del Museu del Vi va acollir ahir la presentació del llibre L’edició a Catalunya: el segle XX, de Manuel Llanas. El llibre recull la història de l’edició catalana des de principis del segle XX, i fins a 1939.

L’obra és el resultat d’un encàrrec que va fer el gremi d’editors de Catalunya a Manuel Llanas, que és professor de traducció i documentació a la Universitat de Vic.

No és la primera vegada que l’autor escriu un llibre sobre la història de l’edició a Catalunya, ja que ha recollit les característiques editorials catalanes des del segle quinze en altres llibres. Llanas va dir que l’últim volum apareixerà a finals de l’any que ve.

L’autor del llibre va comentar que Barcelona és, des del segle XIX, la capital mundial de l’edició; també va voler destacar les característiques especials que ha tingut l’edició catalana al llarg del segle vint, com la tradició familiar i l’a-sso-cia-cio-nis-me de les persones implicades en l’elaboració de llibres.

Manuel Llanas va remarcar que, tot i que la majoria de l’edició es fa en castellà, aquesta està protagonitzada per persones catalanes, i per això cal anomenar-la així, edició catalana.

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
20:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques
21:00
Músics de Vilafranca
Antoni Insensé Bertran (1859 - 1910)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: