Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida, Subirats i Sant Llorenç d’ Hortons impulsen el projecte "Gent d’ avui, gent de demà" per aco

El projecte s’ emmarca dins el projecte mancomunat de mediació comunitària que duen a terme els tres ajuntaments de la comarca.

A iniciativa de la regidora de Participació Ciutadana de Sant Llorenç, Montserrat Ferraro, els tres ajuntaments han signat un conveni de col·laboració, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, per impulsar la mediació comunitària com a nova eina de cooperació.

Ella mateixa explicava a la nostra emissora en quins àmbits pot intervenir la mediació comunitària.

La mediació ja ha servit per solventar els primers casos de desavinences entre veïns i en aquest context ha nascut "Gent d’ avui, gent de demà", com a projecte de prevenció mediadora.

La iniciativa neix arran de constatar que als tres pobles hi ha una característica comuna: l’ ús de l’ espai públic per part dels joves acostuma a ser conflictiu. Per això, es tira endavant aquesta experiència novedosa, subvencionada per la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat, que aposta pel diàleg intergeneracional.

Així, en una primera fase, els tècnics han presentat "Gent d’ avui, gent de demà" als 3 municipis i s’ han seleccionat joves i gent gran disposada a participar. Durant aquestes festes, els joves entrevistaran als avis i els demanaran la seva opinió sobre la idea de ciutat que volen.

En una tercera fase, se celebrarà un diàleg públic on s’ exposaran els resultats d’ aquest treball intergeneracional segons ha explicat Sheila Vilaseca, tècnica del projecte Mancomunat

Aquest treball amb gent jove i gran busca, a través de la mediació, crear ponts intergeneracionals. Inicialment, al projecte "Gent d’ avui, gent de demà" hi participen una quinzena de joves i uns quaranta avis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: