Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El consell comarcal puntualitza quin serà el procés de participació, a partir d’ara, en la redacció

El dilluns passat es va constituir la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona, es va presentar l’avantprojecte de Pla Director Territorial de l’Alt Penedès als membres d’aquesta Comissió i la Comissió es va

En els propers dies, la Generalitat remetrà l’avantprojecte als 27 ajuntaments de l’Alt Penedès i a les entitats representades al Consell Ecosocial de l’Alt Penedès , perquè l’estudiïn i el discuteixin fins a finals de gener de 2006 i redactin, si escau, les seves al·legacions i les seves propostes.

Després de la festivitat de Reis, es faran exposicions públiques de l’avantprojecte a Vilafranca, St. Sadurní, els Monjos, Gelida i St. Martí, per tal què tots els ciutadans i les ciutadanes de la comarca que hi estiguin interessats puguin conèixer de primera mà les propostes recollides a l’avantprojecte de Pla Director Territorial de l’Alt Penedès.Durant el mes de gener, s’organitzaran sessions públiques de debat als diversos municipis perquè la ciutadania pugui conèixer totes les propostes de l’avantprojecte i pugui fer arribar les seves opinions als responsables polítics municipals i comarcals. A finals de gener o principis de febrer, es tancarà el termini per fer arribar al·legacions i propostes sobre el document de l’avantprojecte. Podran presentar al·legacions i propostes el Consell Comarcal, el Consell d’Alcaldes, els ajuntaments, les entitats i qualsevol ciutadà a títol individual.

Per part del Consell Comarcal, s’intentarà consensuar al màxim les al·legacions i les propostes perquè tinguin més possibilitats de ser acceptades. També es fa una crida a la participació de tothom, perquè aquesta fase serà decisiva de cara a l’èxit i l’acceptació futurs del Pla Director Territorial a nivell comarcal.

Un cop rebudes les al·legacions i les propostes, l’equip redactor les analitzarà i presentarà un projecte de Pla Director Territorial a la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana.

El projecte que sorgeixi de la Comissió d’Ordenació Territorial serà el que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat traurà a informació pública oficial segons els tràmits ordinaris. En aquest moment, s’obrirà un segon termini per a la presentació d’al·legacions.

Un cop finalitzat el segon període d’al·legacions, la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana acceptarà o desestimarà consensuadament aquestes al·legacions i el conseller aprovarà el Pla Territorial Metropolità de l’Alt Penedès, que serà d’obligat compliment.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: