Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’advocat i escriptor Xavier Renau guanya el setè premi "El lector de l’odissea", amb una novel·la h

Cal Bolet va acollir l’acte on l’escriptor Xavier Renau va ser proclamat el guanyador amb la novel·la El compromís de Casp.

L’advocat i escriptor Xavier Renau rebia ahir a mans Llorenç Capdevila, guanyador de l’edició anterior, el guardó que l’acredita com a guanyador del setè Premi "El lector de la Odissea". Aquest premi està dotat a 13.000 euros i la publicació del llibre per l’editorial Proa.

L’obra de Renau, El compromís de Casp, apropa al lector fins a un període crucial de la història de Catalunya, l’arribada del primer rei castellà a la confederació catalano- aragonesa.

Nascut a Barcelona l’any 1929, Xavier Renau és advocat i escriptor, però també ha mantingut una important activitat associativa i cultural. Dins de l’àmbit literari, Renau ha conreat fonamentalment dos gèneres: la poesia i la investigació històrica.

En la edició d’enguany s’havien presentat un total de 28 originals d’entre els quals El consell de cent lectors va triar les tres obres que havien d’arribar ala final. Montecristo i Paraules a mig dir han estat les dues novel·les finalistes i que ahir també van tenir una menció especial en el transcurs de l’acte. Tal com comentàvem aquesta és la setena edició del premi i ha estat un dels anys en què s’han presentat més originals, tot i així des de la organització comentaven la sensació d’una baixada pel què fa a la qualitat.

L’entrega d’aquests premis va ubicar-se a cal Bolet en una cerimònia àgil i breu. Dalt de l’escenari i de manera poètica els presentadors van introduir determinats aspectes de l’obra Guanyadora, i el director Pep Puig va presentar un petit tast del projecte audiovisual que actualment prepara amb la llibreria Odissea i que porta per títol " Les hores baixes de max plana".. De fet la part audiovisual va ser present en tot l’acte en una voluntat de crear un diàleg entre les imatges, la lectura i la música.

Cal dir que el premi " El lector de la Odissea" és precisament significatiu i característic perquè atorga un paper actiu i decisiu als mateixos lectors, a que són ells els responsables de seleccionar les obres finalistes.

Són també els lectors els què amb aportacions individuals de 30 euros aporten una quarta part de la dotació econòmica. La Fundació Enciclopèdia Catalana, "La Caixa" i l’ajuntament de Vilafranca aporten la quantitat restant de la dotació.

I per finalitzar l’acte una fotografia de família que va agrupar al consell de 100 lectors i al guanyador del premi "El lector de l’odissea d’enguany".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: