Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’actriu i model María José Suárez és des d’aquest dissabte la reina del cava

Sant Sadurní es va omplir de gent per participar en els actes d’obertura de la 24ena Setmana del Cava que organitza la Confraria del Cava.

La reina del cava i les dames d’honor anaven en cotxes d’època en cercavila amb diferents elements del folklore local, com els gegants de Sant Sadurní i una representació de la festa de la Fil.loxera. En arribar a la plaça i abans d’iniciar l’acte de coronació l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, va donar la paraula a un representant del Sindicat Unió de Pagesos per tal de llegir un manifest. Es tractava del cantautor Jaume Arnella , que en nom del sindicat va llegir un text en el que es criticava a les grans empreses i als polítics per no mostrar voluntat de resoldre la crisi que pateixen els pagesos.Desprès d’aquesta intervenció va començar l’acte de coronació.

El periodista àngel Casas va pronunciar un pregó fent referències al cinema i al passat, associant el champange francès al vici i el cava a un producte nostrat. Els nens de les escoles de Sant Sadurní van premsar el raïm i els Falcons del País del Cava van alçar un pilar perquè l’anxaneta oferís el most a la reina del cava. El president de la Confraria, Pere Bonet, va coronar la reina, que es va comprometre a defensar el cava i va desitjar molta felicitat a tothom.

Els actes de la 24ena Setmana del Cava continuaven ahir amb una de les novetats d’aquest any, les primeres Jornades Internacionals de Gastronomia "La cuina i el cava" que se celebren a l’Hotel Juan Carlos I de Barcelona. Demà hi haurà un rally amb cotxes antics, anteriors al 1935, que pararà a mig matí a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: