Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha nascut Aurora, un grup d’ ajuda mútua a mares en procés de dol, amb l’ objectiu d’ omplir aquest

Després de dos anys de feina i de recerca de les mares adequades, la llevadora del PASSIR, Lurdes Artís, ha encapçalat la creació d’ aquest GAM destinat a les mares que han perdut

La idea inicial d’ Artís era oferir suport emocional a aquestes mares i després de diverses trobades, les sis mares implicades han apostat per la creació d’ un grup d’ ajuda mútua com a millor eina.

Una de les mares d’ Aurora, la Yolanda, explica que el que més necessitava era parlar amb mares que haguessin passat pel mateix.

El grup va dirigit a les mares perquè els pares no s’ han volgut implicar directament, tot i que està obert a la seva participació.

Segons els experts, el dol dura entre un i dos anys i comença amb la negació emocional per anar cobrint diferents etapes que inclouen la protesta, la tristesa, l’ acceptació i finalment, la possibilitat de créixer a través de la recerca del significat.

La creació del grup d’ ajuda mútua també ha comportat una col·laboració més estreta entre l’ Hospital Comarcal i el PASSIR, l’ antic PAD, per atendre les mares que perden un fill segons ha explicat Lurdes Artís.

Les sis mares que formen AURORA, el grup d’ ajuda mútua a mares en procés de dol, han viscut la pèrdua d’ un fill i l’ han superat. Per això, ara que han "sortit del forat" com elles mateixes diuen, se senten capaces d’ ajudar altres mares.

Les integrants d’ AURORA es reuneixen el tercer divendres de març, juny, setembre i desembre, a les quatre de la tarda, a la primera planta de l’ Ambulatori de Vilafranca. Amb motiu de la presentació del grup, han editat tríptics informatius, on també surten els telèfons de contacte de les mares integrants d’ AURORA i informació diversa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: