Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalitza la IV trobada de creadors. Columnistes: els narradors de la realitat.

Ahir, últim dia de la trobada van passar-hi escriptors com Quim Monzó, Isabel clara Simó o Joan Barril.

La jornada d’ahir es va iniciar amb una taula rodona amb Francesc Marc Álvaro, Antoni Puigverd i Valentí Puig que van debatre sobre articulisme i política una vessant dins el columnisme amb el què ells hi treballen de manera diària. Molts van ser els temes que van sorgir a debat però tots al voltant de la idea de com gestionar la llibertat individual i les pressions polítiques i del propi mitjà.

Acte seguit, Quim Monzó va oferir una xerrada força improvisada ja que el què primerament havia de ser un debat amb Joan de Sagarra no va ser possible degut a problemes de salut de Segarra. Monzó va fer una reflexió personal sobre les diferències a l’hora d’afrontar una columna diària i la de crear un llibre. També va reflexionar entorn a què és el que sempre l’ha interessat més. Afirmava rotundament les reticències a l’hora de parlar de política, una temàtica que prefereix evitar en les seves columnes.

Dissabte a la tarda Isabel Clara Simó, Miquel Pairolí i Joan Barril, moderats per Jordi Llavina van participar en la taula rodona titulada "Trenta línies cada dia". Una brillant taula rodona que va permetre reflexionar sobre la obligació i també la necessitat d’escriure 30 línies diàries i sobre la necessitat d’escriure en general. La taula rodona va girar entorn a l’ofici d’escriure i a les dificultats que sovint comporta.

Seguidament, Jaume Subirana, director de la Institució de les Lletres Catalanes i Marcel Esteve, alcalde de Vilafranca van clausurar unes jornades que tal com Subirana explica han permès reflectir el gran ventall de professionals dins el món de la literatura.

Una copa de cava al pati del Museu del vi va posar el punt i final definitiu a la quarta trobada de creadors, una activitat organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i s’ inclou dins el programa de l’ Any del Llibre i la Lectura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: