Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firaví 2006 presenta com a principal novetat el primer Míting Internacional de Turisme de les Rut

El pati gòtic del Museu de Vilafranca ha acollit l’acte de presentació de la quinzena edició de la Fira Tècnica de la Vinya, el Vi i el Cava, Firaví 2006 que se celebrarà

La quinzena edició presenta com a important novetat la celebració del primer Míting Internacional dedicat a l’enoturisme, un espai dirigit tan als interessats en l’oferta de turisme vinculat a la cultura del vi, com també a les empreses i entitats relacionades amb l’enoturisme. Hi haurà una àrea temàtica d’exposició de més de 1300 metres quadrats que recrearà les diferents rutes del vi, tant de l’Estat Espanyol com d’Europa, i on tindran cabuda des dels organismes oficials a empreses productores de vi i cava amb serveis turístics.

L’alcalde de Vilafranca i president de Firaví, Marcel Esteve, ha destacat que l’objectiu principal de Firavi 2006 és convertir la fira en un punt de referència internacional pels professionals del sector vitivinícola.

Per aquest motiu l’organització del Firaví compta a la participació d’institucions i entitats empresarials de la comarca.

El president del Firavi ha assenyalat també que l’edició del 2006 és un punt d’inflexió que garanteix el futur de la fira.La Unió Empresarial coordina l’organització de la fira, i el seu president Albert Calzada, ha explicat que s’ha detectat il.lusió en les empreses del sector.

Per la seva banda el president d’Uvipe, Miquel Torres, ha destacat que el Firaví ha de donar suport al sector elaborador i als pagesos per tal d’aconseguir una reducció de costos en els processos de producció que els permeti afrontar el futur amb unitat i garanties.

D’altra banda el president del consell comarcal, Ramon Xena, ha demanat que tot el sector cregui en el futur del Firavi i l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat ha destacat que la fira és important pel conjunt de la comarca.

Una altra finalitat per a l’organització és convertir el saló en el màxim exponent de les novetats existents amb 10 mil metres quadrats d’exposició total. La fira s’ha traslladat al mes de febrer, enlloc de la primavera, a petició de les empreses del sector , perque consideren que són millors dates per facilitar les visites internacional. També s’ha optat per el 2006 perquè és un any en el que no se celebra l’altra fira espanyola del sector, l’Enomac de Saragossa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: