Dissabte, 27 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 250 vilafranquins ja tenen a casa el kit d’ estalvi d’ aigua

Abans de Festa Major, l’ Empresa Municipal d’ Aigües de Vilafranca va engegar la campanya d’ estalvi d’ aigua, "Gota a gota s’ esgota".

L’ objectiu és promoure l’ estalvi i l’ eficiència del consum d’ aigua, donada l’ actual situació de sequera, afavorint una major responsabilitat dels vilafranquins vers els propis recursos hídrics.

Per aconseguir-ho, la campanya reparteix un kit d’ estalvi d’ aigua que consisteix en dos airejadors i un limitador de cabal per la dutxa, que aconsegueixen reduir el consum fins a un 40%.

De kits ja se n’ han repartit 250 i diàriament uns quaranta vilafranquins passen per Aigües de Vilafranca a buscar el seu joc.

Per aconseguir-lo, només cal presentar les dues últimes factures de l’ aigua i abonar sis euros, que es retornen posteriorment. A més, la tècnica mediambiental, Miriam Romero, dóna uns consells per reduir el consum i saber quan es gasta.

Altres formes d’ estalviar aigua passen per introduir sistemes de doble descàrrega al wàter, aixetes de mono-comandament i capçals de dutxa amb reductor incorporat. També es recomana comprar rentaplats i rentadores de classe A i al dissenyar el jardí, utilitzar els sistemes de reg més eficients i agrupar les plantes d’ acord amb les seves necessitats hídriques.

La mitjana de consum a Vilafranca és de 123 litres per persona i dia i els experts xifren el consum eficient i responsable en 100 litres/persona i dia.

La campanya "Gota a gota s’ esgota" també inclou una exposició itinerant que ja ha anat als mercats de Vilafranca i que continuarà per espais cèntrics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: