Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos replica a UVIPE que a les regions vitivinícoles de prestigi, els pagesos cobren preu

Les dades que ofereix la patronal vinícola en el seu comunicat són subjectives i es poden decantar en favor dels interessos d' uns i altres segons ha replicat el coordinador comarcal d' Unió de Pagesos, Josep Esteve, a Ràdio Vilafranca. Esteve afirma que els viticultors del Penedès cobren per sota del que es paga a [...]

Les dades que ofereix la patronal vinícola en el seu comunicat són subjectives i es poden decantar en favor dels interessos d’ uns i altres segons ha replicat el coordinador comarcal d’ Unió de Pagesos, Josep Esteve, a Ràdio Vilafranca.

Esteve afirma que els viticultors del Penedès cobren per sota del que es paga a prestigioses regions com Somontano, Navarra, Ribera del Duero i la Rioja. Reconeix que a la Manxa cobren menys que al Penedès però creu que això no és cap consol, perquè es tracta d’ una DO que no té el mateix prestigi.

Per Esteve, si els elaboradors del Penedès volen el mateix prestigi aconseguit pels vins de la Rioja o el xampany francès.

D’ altra banda, Unió de Pagesos s’ha adreçat a les institucions d’autogovern de Catalunya i a totes les forces polítiques parlamentàries perquè facin un esforç de consens i de treball per dur a bon port un nou Estatut de Catalunya, tal i com va acordar unànimement el Consell Nacional del sindicat, celebrat a Vilafranca a principis de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: