Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos ha paralitzat la descarrega de raïm a Torres, Codorniu, Freixenet i a moltes coopera

A les 9 d’ aquest matí, el sindicat ha bloquejat les entrades i sortides dels cellers de Freixenet, a Segura Viudas, Torres a Pacs i Codorniu a Sant Sadurní.

L’ acció s’ està desenvolupant sense incidents, tot i que a Pacs, Miquel Torres ha sortit a parlar amb el piquet que hi havia a l’ entrada del seu celler.

Als tres punts, els membres de la Unió de Pagesos han desplegat pancartes on es llegeix la frase "Per un preu digne del raïm i el vi" o "Defensem la dignitat del nostre ofici".

La protesta vol pressionar la indústria perquè dimecres accepti un preu mínim per al vi com explicava Joan Santó, responsable del sector de la vinya i el vi, a Segura Viudas.

Demà la junta directiva de l’ Institut del Cava ha de fer una proposta de preu per al vi, que dimecres es portarà a la Taula de Blancs.

Santó ha explicat que hi ha un parell de propostes viables: la primera són 50 pessetes el quilo de raïm i 900 pessetes per al vi i la segona, que també estarien disposats a considerar, són 45 pessetes pel quilo de raïm i 700 pessetes per al vi.

El responsable nacional del sector de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos, Joan Santó, recorda que fa tres anys que cobren per sota el preu de cost i que estan al límit.

El sindicat no ha estalviat crítiques al tripartit i als anteriors governs, afirmant que la situació és conseqüència directa que mai han apostat per l’ agricultura, com manifestava Josep Maria Coll.

El sindicat també ha demanat a les cooperatives i compradors de vi base que paralitzin la seva activitat com a mostra de protesta.

Segons fonts de la Unió de Pagesos, al llarg del matí els pocs camions que s’ han acostat als cellers han acceptat les explicacions dels piquets i han girat cua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: