Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos demana a Agricultura que ampliï el període d’ al.legacions al pagament únic

La nova Política Agrària Comuna, que ja es comença a aplicar aquest any, suposa canvis importants i definitius per a moltes explotacions.

Amb la reforma aprovada per la Unió Europea, el canvi més rellevant és l’aplicació de l’anomenat règim del pagament únic: un ajut desconnectat de la producció, l’import del qual es mantindrà fix en el futur a partir de l’any vinent i fins el 2013.

El càlcul de l’import del pagament únic es basa en la situació de cada explotació agrària durant un període de referència 2000-2002. Tanmateix, des de llavors i fins a l’actualitat la realitat de les explotacions pot haver experimentat canvis i ser molt diferent i per això, Unió de Pagesos reclama al departament d’Agricultura que ampliï el període d’al·legacions fins el 30 de setembre.

El sindicat denuncia el retard amb què el departament d’Agricultura ha dut a terme el procés de comunicació als pagesos.A més, el sindicat exigeix a l’Administració de forma urgent que tingui definits i clars els criteris de com serà l’aplicació del pagament únic.

Amb el lema "Ara la PAC ens obliga. Com sempre, la Unió t’ajuda", el sindicat ha organitzat més d’un centenar de reunions informatives a tot Catalunya per tal d’explicar als pagesos i ramaders catalans la nova Política Agrària Comuna (PAC), que ja s’aplica aquest any, i que suposarà canvis importants i definitius per a moltes explotacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: