Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos bloquejarà avui les entrades i sortides de Freixenet, Torres i Codornui, per demanar

El sindicat ha convocat una nova acció per denunciar la greu crisi que pateix el sector vitivinícola i pressionar la indústria perquè accepti un preu mínim per litre just.

El sindicat bloquejarà l’entrada i la sortida de productes a partir de les 9 del matí a Segura Viudas (Freixenet), a Torres, a Pacs del Penedès, i a Codorniu a Sant Sadurní d’Anoia.

El sindicat també ha demanat a cooperatives i compradors de vi base que durant el dilluns paralitzin la seva activitat com a mostra de protesta.

Les protestes d’Unió de Pagesos arriben després del nou fracàs de les negociacions a la Taula del Cava i del Vi Blanc per tal d’establir un preu just del raïm i del vi a finals d’agost. La indústria i el sector productor només van consensuar un document com a principi d’acord, tot i que no és més que una declaració d’intencions ja que la indústria, una vegada més, no va presentar cap proposta per fixar un preu mínim demostrant així la seva manca de voluntat per arribar a un acord ferm.

Tot i que el document de la Taula del 25 d’agost subscriu recomanar a tots els agents que es pagui a 0,027 euros el quilo de raïm amb destí a vi base qualificat DO Cava, l’acceptació d’aquest preu estarà condicionada per la proposta que, el pròxim 6 de setembre, ha de fer la junta directiva de l’Institut del Cava pel que fa al preu del vi.

El sindicat confia que la indústria compleixi amb el seu compromís i proposi un preu just i acceptable. El dia 7 de setembre està convocada una nova reunió de la Taula de Blancs.

Unió de Pagesos insisteix en la seriosa crisi de preus que pateix el sector vitivinícola des de fa més d’un any. El preu cobrat pel pagès no cobreix ni els costos i molts professionals s’estan vist obligats a abandonar l’activitat. L’Administració, a més, no ha assumit les seves responsabilitats i no s’ha implicat amb la problemàtica del sector. El sindicat exigeix un preu just pel raïm i pel vi que posi fre a aquesta gravíssima situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: