Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un voltor està rondant Vilafranca abans d’arribar al seu destí migratori

Si ahir a la tarda vau passar per la plaça de la vila, vau poder veure una imatge força curiosa. I és que dalt el campanar de la capella de Sant Joan hi

El voltor és l’au rapaç ibèrica més gran, sol pesar entre sis i nou quilos i l’espècie més comuna, el voltó lleonat, és una espècie euroasiàtica present a tota la península. Tot i que viuen en colònia quan les temperatures comencen a baixar comencen les migracions cap a indrets més càlids. La migració d’aquesta espècie sol tenir lloc després de que l’animal s’hagi emparellat i el destí acostuma a estar en zones del nord i nord oest africans. Allà fan el niu i hi neixen els polls.

El viatge és molt llarg, però, i aquestes aus, que volen en solitari, han de parar de tant en quant per descansar. Això és el que devia fer ahir aquest exemplar, que es va quedar una bona estona al campanar de la capella de Sant Joan. El voltor es va quedar quiet fins que els trons que van sonar a mitja tarda el van espantar i va marxar. Però aquest matí, l’animal s’ha pogut veure també a la plaça de Jaume I.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: