Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres obres passen a la final del VII Premi de Narrativa "El lector de l’Odissea"

Montecristo, El compromís de Casp i Paraules a mig dir són els títols de les obres finalistes del VII Premi de Narrativa "El lector de l’Odissea".

Dijous de la setmana passada, en el decurs d’un sopar en el qual van participar una cinquantena de lectors, els representants dels sis grups de lectura que s’havien configurat a partir del descartament de 19 originals dut a terme durant la primera fase van exposar els raonaments que els han empès a seleccionar com a finalistes les tres obres i a descartar, per tant, les altres sis que havien arribat a aquesta segona fase.

Ara, les tres obres finalistes passaran a mans del jurat final d’aquest premi, que està presidit pel guanyador de l’edició anterior, Llorenç Capdevila. En aquesta tasca l’acompanyaran Elvira Mestres i àlex Cabré, dos representants del Consell de Cent Lectors que van ser elegits durant el mateix sopar, un representant d’Edicions Proa i tres crítics o escriptors de reconegut prestigi dins del món de les lletres catalanes. Enguany, concretament, els elegits han estat Margarida Aritzeta, Joan Agut i Assumpció Cantalozella. El jurat final disposarà d’un més per llegir i avaluar les obres seleccionades pel Consell de Cent Lectors i l’acte de lliurament del premi tindrà lloc a Cal Bolet el dia 7 d’octubre. Com ja és sabut, al marge de l’edició del llibre per part d’Edicions Proa, el guanyador del VII Premi de Narrativa "El lector de l’Odissea" s’emportarà els 13.000 euros amb què està dotat en aquesta edició gràcies a les aportacions de la Fundació Enciclopèdia Catalana, la Caixa, l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell de Cent Lectors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: