Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Eugeni d’Ors no comença el curs amb normalitat

Ahir era el primer dia de curs per els escolars de primària i secundària i en general es pot dir que aquesta jornada s’ha viscut amb força normalitat a Vilafranca, excepte a l`Eugeni

Ahir es feia la presentació del curs als alumnes de 1er i 2on d’ESO i els de cicles formatius, i es van trobar amb la sorpresa que no podien entrar per la porta habitual, sinó que ho van fer per la porta de la Plaça de Sant Salvador, que dona al gimnàs. El motiu són les esquerdes que han aparegut a la zona antiga del centre que ha estat recentment rehabilitada. De fet ja fa mesos que es va advertir des de l’equip directiu del centre al departament d’ensenyament de les esquerdes, però aquest final d’estiu, amb les pluges, les esquerdes han anat a més, fins al punt que el consell escolar es va reunir dijous passat i va acordar d’enviar un comunicat a la generalitat anunciant que si no hi ha una inspecció tècnica que revisi les esquerdes no es començarà el curs.El director de l’institut, Toni Resta, indica que el departament d’ensenyament en aquesta ocasió ha reaccionat amb celeritat i ahir a la tarda cinc inspectors van anar a l’Institut per tal de certificar que a pesar de la importància de les esquerdes, que s’hauran d’arreglar el més ràpidament possible, es podien utilitzar totes les dependències del centre sense perill.Un altre dels fets que han motivat un començament de curs alterat per part de l’Eugeni d’Ors és la manca de professorat.

Segons l’equip directiu amb l’increment d’un tercer grup de 1er de batxillerat i un segon grup del cicle formatiu d’informàtica de grau mig, fan falta 4 professors i mig més per completar la plantilla.

Segons ha explicat el director de l’Eugeni d’Ors, estava pendent de mantenir una reunió amb representants del departament d’ensenyament per tal de analitzar la necessitat de l’increment de la plantilla. Una qüestió que es podria resoldre a mitjans d’aquesta setmana.

Pel que fa a les escoles de primària, tan les públiques com les concertades han començat el curs sense entrebancs. A l’escola Baltà Elias s’ha fet aquest estiu obres de millora en el menjador i cuina del centre.

Al Mas i Parera els nens de P-3 conviuran un curs més en barracons, que s’han traslladat a un lateral del centre, amb motiu de les obres d’ampliació i millora que permetrà el proper curs eliminar aquests barracons.

Pel que fa a les xifres, dir que aquest curs hi ha 5838 alumnes al centres vilafranquins; un 61% a la pública i un 39% a la privada. Per cicles, hi ha 1163 alumnes a educació infantil; 2198 a la primària i 2022 a la secundària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: