Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IACSI fa una crida a la tranquil·litat del sector pagès i a continuar treballant per arribar a aco

Considereren que cal treballar de manera conjunta des de tots els àmbits relacionats amb la viticultura i l’agro indústria, per tal de poder tirar endavant.

El president de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, l’IACSI, Baldiri Ros, comentava a la nostra emissora que s’ha de tenir en compte que sense elaboradors no hi ha producte, però que sense un bon producte, el raïm no tindria el mateix valor.

En aquest sentit, des de IACSI fan una dura crítica a l’actitud d’Unió de Pagesos, que recordem-ho ha convocat una jornada de protesta per dilluns. Ros ha comentat que en un moment en que hi ha un principi d’acord sobre la taula, en que tothom està més o menys d’acord excepte UP, no s’hauria d’actuar amb precipitació. Iacsi fa una crida a la tranquil·litat, sobre tot en un any en que hi haurà poc raïm, i mantenir-se treballant sobre els acords que s’havien assolit.

Aquesta si és una de les prioritats en que coincideixen la majoria de pagesos, en la de ordenar el sector. A més, Ros comentava que s’ha de tenir en compte que entre la D.O Cava i la D.O. Penedès es cobreix més del 60% de les vinyes de Catalunya, i que per tant les decisions que es prenen aquí tenen repercussió a tot el territori.

IACSI considera que calia esperar i continuar treballant per arribar a acords que no fossin només per aquest any, sinó que servissin per temps, i sobre tot quan ja fa 5 anys que el sector està en crisi no precipitar-se a fer manifestacions i convocatòries com la de dilluns d’Unió de Pagesos que no son gens positives.

Pel que fa a la verema d’enguany, el president d’IACSI comentava que es preveu que sigui sana, però de menor quantitat fet que portarà a que força viticultors acabin de collir abans del previst. Una verema que també a causa de la sequera s’ha iniciat abans de l’habitual.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: