Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès dona atenció a un 12% més de persones que fa 4 anys

L’increment de la població a la comarca ha fet que augmentés també l’activitat de l’Hospital, que sobretot es reflecteix en l’augment del nombre de parts, que ha estat del 9’2%

En total són 83.000 persones les que atén el centre. Es tracta d’un 12% més de persones ateses que fa 4 anys. Aquesta dada reflecteix l’increment de la població que s’ha viscut en els darrers anys i que afecta directament a la tasca diària de l’hospital i dels seus professionals.

L’increment del nombre de parts, d’un 9’2%, és també una de les dades que més reflecteixen l’augment de la població. De fet, durant el 2005 es va haver d’habilitar una nova sala d’exploració per donar suport a les que ja hi havia. I pel que fa a les patologies més tractades, solen ser les que tenen a veure amb les vies respiratòries.

Altres dades que es desprenen de la memòria, a banda del creixement general de l’activitat del 2004, és l’augment del nombre d’operacions ambulatòries, que substitueixen les operacions en què s’ha d’ingressar el pacient, i l’estabilització de les urgències entorn a les 50.000.

D’altra banda, l’aplicació de les innovacions científiques i tecnològiques permet també millorar l’atenció en tots els sentits. Per això, des de l’Hospital es dóna molta importància a la formació dedicada als treballadors.

Pel que fa als recursos econòmics, l’any 2004, el pressupost rondava els 23 milions d’euros i l’impacte de creixement de costos es tradueix en un augment d’un 37% del pressupost. Tot i això, s’ha de tenir en compte que tot el material sanitari també és molt més car cada any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: