Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de reforma de l’escola Mas i Parera la convertiran pràcticament en una escola nova.

Els treballs, amb un pressupost proper al milió sis cents mil euros, han de finalitzar abans del curs vinent

Aquest matí l’alcalde Marcel Esteve, acompanyat dels regidors d’ensenyament i urbanisme i de membres de l’equip directiu de l’escola Mas i Parera, ha visitat les obres de reforma i ampliació que des de l’agost s’estan fent en aquest centre. Les orbes tenen un pes important, ja que a banda de suprimir els barracons que des fa uns 15 anys utilitzava el centre, serviran per a la millora d’altres equipaments de l’escola. Marcel Esteve comentava que pràcticament serà una escola nova, i que eren unes obres molt importants de cara a millorar encara més el nivell de l’ensenyament públic de la vila.

Els treballs tenen un pressupost de prop de 1 milió 600 mil €, i s’allargaran durant tot el curs escolar, amb l’esperança que estiguin finalitzades per el curs vinent.

Des del centre, la seva directora, Anna Sendra, valorava també molt positivament l’inici dels treballs, per tal de poder tenir finalment i després de molts anys, una escola en condicions.

Aquestes obres han modificat també els accessos de l’alumnat professorat i pares i mares al centre. Habitualment l’accés a l’escola era a través de la plaça de l’Espirall, però el fet que en aquella zona es concentri el gruix més important de les obres ha fet variar l’accés principal. Actualment l’entrada i sortida de l’escola es fa a través del carrer de Pere Mas i Perera, és a dir, el carrer que comunica el carrer de l’Abat Blanch amb el carrer d’Antonio Acedo de Sopetrán.

Per tal d’augmentar la seguretat en aquest nou accés a l’escola Mas i Perera, l’Ajuntament ha pres l’acord d’instal·lar 5 pilones metàl·liques extraïbles a la calçada del carrer de l’Abat Blanch fent cantonada amb el carrer de Pere Mas i Perera, per tal d’evitar el pas de vehicles per aquest indret durant les hores d’entrada i sortida del centre. Les pilones centrals seran col·locades 15 minuts abans de les 9 del matí, les 12 del migdia, les 3 de la tarda i les 5 de la tarda i seran retirades 30 minuts després, pel servei de consergeria de l’escola. Aquesta mesura, que es durà a terme en els propers dies, serà vigent mentre durin les obres que s’estan executant a l’escola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: