Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern i el comitè d’empresa de l’ajuntament de Vilafranca han arribat a un acord en el c

En les darreres ocasions que s’havia portat a discussió la renovació del conveni entre l’ajuntament i els seus treballadors hi havia hagut conflictes.

En aquesta ocasió sembla que les dues parts han treballat per tal de poder assolir un acord satisfactori. El regidor de recursos humans, Francisco Romero, ha avançat a la nostra emissora que el proper ple de dimarts vinent es portarà a aprovació el conveni, que ja ha estat ratificat per les organitzacions sindicals i el comitè d’empresa.

Segons Romero el secret ha estat no centra-se només en el tema dels sous. L’objectiu és assolir una organització dinàmica del personal , amb una plantilla de 350 treballadors.

En relació als sous , es fa un esforç per adaptar-los a la realitat social actual i es milloren les pagues extres que fins ara no contemplaven el 100% del sou. De forma gradual es passarà del 16 al 100% al llarg dels 4 anys de vigència del conveni.Una altra de les noves aportacions del conveni és la previsió de la possibilitat d’accedir a la jubilació anticipada a partir dels 60 anys, si es fa de forma voluntària per part dels treballadors.Segons el regidor de recursos humans aquest conveni permet major flexibilitat per negociar amb els sindicats i treballadors la jornada partida, sempre que estigui justificada i serveixi per oferir un millor servei als ciutadans. L’acord assolit per l’equip de govern i el comitè d’empresa ha de ser ratificat pel ple municipal. Ahir es va fer la reunió de comissió amb els representants de les diferents forces polítiques en la que s’els va exposar les clàusules del conveni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: